محل تبلیغات شما

مقدمه

   مشاغلی که تعریف قضایی حرفه» به آن­ها اطلاقمی­شود درحال گسترش است رویه قضایی دادگاه­ها این قبیل مشاغل را مشمول مسئولیت حرفه­ای می­دانند.باتوجه به شرایط وخصوصیات ویژه شغل وکالت و ارتباطات گسترده این حرفه با اصحاب دعویو مراجع قضایی و سازمان­ها ، وم حمایت و صیانت از وکلا­ی محترم از جنبه هایمحتلف در این حرفه تخصصی لازم است ، برخی از وکلا نیاز به همراهی و پیگیری مشکلاتخود توسط کمیسیون حمایت را دارند . رفع این مشکلات باعث تضمین امنیت شغلی،بالابردن کیفیت وکارآیی وکلا و تضمین احترامات وتأمینات شغلی وکلا و جلوگیری از ورودآسیب­های مادی و معنوی به وکلا خواهد شد.

مبانی قانونی ومحتوایی صیانت و حمایت از وکلا                                                   

1-اصل 35 قانون اساسی که حصر حضور وکیل دردعاویرا ضروری و لازم تشخیص داده است .

2-مصوبه مورخ11/7/1370 مجمع تشخیص مصلحت نظام وکیل در مقام دفاع ازهمان احترامات و تأمیناتشغل قضات برخوردار است.»

3-ماده20 قانونلایحه استقلان کانون وکلا ،هرکس نسبت به وکیل دادگستری درحین انجام وظیفه وکالتییا به سبب آن توهین نماید به حبس 15 روز الی 3 ماه محکوم خواهد شد .»

4-ماده 55 قانونوکالت قانون وکالت مقررنمودهوکلای معلق وکسانی­که پروانه وکالت نداشته باشند ، ازهرگونه تظاهر و مداخله در عمل وکالت ممنوع است یا بوسیله شرکت و موسسه حقوقی خودرا اصیل دعوا قلمدادکند از 1 الی 6 ماه به حبس تأدیبی محکوم خواهند شد.»

5-مستفاد از ماده21 قانون نظام مهندسی ، یکی از وظایف شورای مرکزی نظام ، دفاع از حیثیت اعضای آنمی­باشد و در مورد سایر حرف مانند پزشکی وحتی وکالت هرچند متن مشابهی در قوانیننیست لکن با وحدت ملاک از مقررات کیفری در مورد تظاهر به وکالت و پزشکی،که کانونیا مرکز وکلا می­توانند به عنوان شاکی،طرح شکایت نمایند،چنین استنباط می­گردد کهدفاع از حیثیت شغلی صاحبان این قبیل مشاغل بر عهده تشکل های صنفی آنان است .

استراتژی و اهدافکمیسیون در دو تقسیم بندی متصور است :

1-حمایت و صیانتبرون سازمانی از وکلاء.

2-حمایت و صیانتدرون سازمانی از وکلاء.

موضوع و محورهای فعالیت های کمیسیون

الف)اهداف وبرنامه­های حمایت و صیانت برون سازمانی از وكلا :

1-رفع موانع و محدودیت­ها برای کنترل ورود وخروج وکلا و احترام شغلی در دادسراها و مراجع قضایی و انتظامی به استناد قوانینموجود دادگستری: خانه اول و محل اشتغال و کار و فعالیت حرفه­ای وکلا است.کنترلورود و خروج آن­ها، بازرسی­های بدنی و لوازم آن­ها و برخوردهای دون­شأن وکالت بایدمرتفع گردد . دادگستری تنها محل اشتغال قضات و کارکنان اداری آن نیست . وکلا بایدبراحتی با خیال آسوده تردد نمایند و وظایف خود را انجام دهند. این حق شخصی ما نیستکه به آن شده از آن بگذریم ( هرچند در شرع اسلام دفاع و " دفع صائل " واجب و تن دادن به ظلم واستظلام حرام است ) حق کل صنف مورد تهاجم قرار گرفته است ، باتوجه به صراحت قوانین در حفظ حرمتوکلا باید این امر مهم حل و فصل گردد و شأن و جایگاه وکلا حفظ شود.

2-پیگیری طرح هرخانواده یک وکیل :

به منظور اشتغالوکلا و رفع معضل حقوقی خانواده­ها پیگیری و به نتیجه رساندن این طرح جزو اهدافکمیسیون حمایت می باشد .

3-بررسی و پیگیریدر مورد تفسیرهای مردم وعوام راجع به وکلای وابسته و مستقل»:

الف ) با تصویبماده واحده و اصلاح قوانین

ب)با تعامل قوهقضائیه و محاکم

ج)روشن نمودنافکار عمومی

4-شناسایی موسساتغیر قانونی و واسطه­گری و دلال بازی در امر وکالت و حذف آن­ها :

 این پدیده مخالف نظم عمومی و مقررات وکالت است، مانع رشد و ارتقاء و فعالیت سالم و موثر وکلا است . با هدف مقنن برای اعتلای شغلوکالت و وکیل مدافع تعارض دارد . همان طوری که وزارت آموزش و پرورش ، موسساتآموزشی غیر مجاز و غیر قانونی را منحل و تعطیل و از فعالیت آن­ها جلوگیری به عملآورد کمیسیون حمایت هم باید اقدام حقوقی لازم در این خصوص معمول دارد.

5-تهیه و تنظیمدادخواست و لوایح و شکوائیه و . باید توسط وکلای دادگستری به عمل آید:

 فعالیت دفاتر خدمات قضایی در این رابطه منطقی واصولی به نظر نمی­رسد، رایزنی و قانع کردن مسئولین مربوطه در قوه قضائیه برایسپردن این مهم از اهداف و برنامه­های کمیسیون حمایت می­باشد .

6-طرح وکالتاجباری

در اجرای ماده 32قانون وکالت به نحو مطلوب و موثر این زمینه قانونی در جامعه نهادینه شود ، فرهنگاستفاده از وکیل در امر مشاوره و انجام امور حقوقی خانواده­ها در ایران از یک نظممنطقی و اصولی برخوردار گردد.

7- ایجادکمیتهمالیاتی:

حل و فصل مسائل ومشکلات مالیاتی وکلا و ارتباط تنگاتنگ با سازمان­ها و مسئولین امور مالیاتی بهمنظور روشن و شفاف نمودن قوانین و ضوابط ودستورالعمل­های مالیاتی وکمک و مساعدت بهوکلا و عنداوم استقرار وکلاء مسلط به امور مالیاتی درادارات مالیات وفق بندسومماده 244قانون مالیاتهای مستقیم »،از جمله ضرورت های قابل پیگیری و مورد درخواستاکید وکلا است .

ب)اهداف و برنامه های حمایت و صیانت درونسازمانی از وكلا :

1-کمیتهتوانمندیهاوبهره­وری(تعریف درآمد وکلا در قوانین):

 راهکارها و قواعد و ضوابط که بتوان در آمدهاییبرای وکلای محترم  تعریف کرد . لامعاش له لا معاد له » تعدادزیادی وکلای بیکار با پتانسیل بالای علمی و عملی در رشته حقوق داریم . اگر بتوانزمینه جذب کار و درآمد مکفی برای آن بوجود آوریم از بعد معنوی هم تاثیرات به سزاییدارد از طریق ایجاد کمیته توانمندی ها و بهره­وری ،دیگر معضل جذب تعداد    بی­شماری وکیل مطرح نمی­گردد و چنانچه بتوان ازطریق یک سامانه صحیح و اطلاع رسانی با مراقبت و نظارت کمیسیون حمایت وکلا، هماهنگیبین وکلایی که تعداد پرونده قابل توجه برای رسیدگی دارند و آماده واگذاری به وکلایدیگر برای انجام وکالت هستند می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد.

2-کمیته حلاختلاف (صلح و سازش ) :

 ایجاد صلح و سازش قبل از رسیدگی به اتهام وکیلدر دادسراهای انتظامی وکلا ، در صورت تقدیم شکایت علیه وکلای مرکز در صورتی کهناشی از سوء تفاهم و ایرادات شکلی و ساده و موارد پیش پا افتاده باشد که با صلح وسازش قابل حل و فصل و از ورود پرونده به دادسرا در مرحله مقدماتی جلوگیری بعملآورد.

3- کمیته حمایتقضایی وکلاء:                                                           

تعیین وکیل خبرهبرای وکلایی که در دادسراهای عمومی و انقلاب و مراجع قضایی پرونده شکایت دارند.

الف-تعیین وکیلبرای وکلایی که دادسراهای انتظامی مرکز وکلا پرونده شکایت دارند.جذب وکلای داوطلباز طریق فراخوان در سایت هیات مدیره یا ارسال پیامک امکان پذیر است.

ب-نحوه رسیدگی بهوضعیت وکلای بازداشتی و زندانی یا بیمار یا از کار افتاده یا معلق و منفصل که ازطریق ارتباط با صندوق حمایت از وکلا ، ایجاد بیمه مسئولیت مدنی برای وکلا و ارتباطبا کمیسیون بیمه و بازنشستگی.

ج--مکاتبه بادادسراها و مراجع قضایی جهت اطلاع از وضعیت وکلای بازداشتی و .

د-ارتباط بادادستانی انتظامی وکلا و دیدار و جلسات ماهانه با ایشان و ریاست محترم مرکز وکلا .

ه-آگاه ساختنوکلا از مسئولیت­های مدنی ناشی از خطاهای شغلی خود از طریق تشکیل جلسات سخنرانی چاپ مقالات در نشریه های تخصصی فضای مجازی وغیره

ز- بررسی علل وجهات نقض مقررات انضباطی ، ناظر بر رفتار حرفه ای وکلا،آسیب شناسی پرونده های­شکایتازوکلا،طرق رفع مشکلات ومواردی که درشکایات راجع به وکلا ازاهمیت برخورداراست.

4-کمیته صیانت ازبانوان وکیل و حمایت از ایشان.

5- احترامات وتکریم لازم به وکلا:

 مانند تبریک تولد و مناسبت ها از طریق پیامک بهایشان ، برگزاری جشن­ها و مناسبت ها برای ایجاد روحیه و تعامل بیشتر و همکاری­هایمؤثر.

6-برنامه وبودجه:

وم برخورداریازدفترمناسب برای استقرار و تشکیل جلسات وساماندهی کمیته­هاوپیگیری امور،برخورداریازفضای سایبری وسایت وارسال پیامک،تأمین وتخصیص بودجه مناسب بامأموریت­ها ازطریق مرکزوکلاء و صندوق حمایت برای پرداخت حقاحمه به وکلاء پیگیر و همکار.

              

                                                 باتقدیم احتراماتکمیسیون حمایت وصیانت ازوکلاء

                                                                                                     سیدامیررضا انوار

«کمیسیون حمایت و صیانت از وکلا »

مطهری: وجودمرکزوکلای قوه قضاییه ضرورتی ندارد

جهات مقایسه آیین دادرسی درحقوق عمومی وحقوق خصوصی (قسمت دوم)

وکلا ,حمایت ,وکالت ,، ,کمیسیون ,وکیل ,وکلا و ,کمیسیون حمایت ,از طریق ,حمایت و ,و صیانت ,کمیسیون حمایت وصیانت ,وضعیت وکلای بازداشتی ,پرونده شکایت دارند

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

MLB Cheap Atlanta Braves Jerseys Reveal Your Cool Style. ... کلاس خصوصی ریاضی یاسوج ... #نهالستان در مشهد #نهال فروشی در خراسان رضوی#مشهد#نهال گردو پیوندی#09159157465 Download Free HD Movies MOVIES خبرگزاری چوپانان - سایت خبری چوپانانیان پول درآوردن ازاینترنت بهترین شغل دنیا Mark's memory misnesoder Betty's receptions میشه من رو به عنوان مامانت قبول کنی؟!